Elämän maisemaa sunnuntaiaamuna

29.01.2023

Miltä sinun elämän maisema näyttää tänään, onko se inspiroiva?

Heräsin klo 5.58, kun kuulin, että 2 vuotias tippui sängystä. Siellä se jatkoi unia lattialla muina uhmaikäisyyksinään, kun menin katsomaan. Nostin hänet sänkyyn ja painelin takaisin peiton alle. Ei tullut uni vaikka tänäänhän kaikkien piti nukkua pitkään ja ladata vähän akkuja. Tajusin, että mulla oli ikävä mun n. 80 karvaista ja sulkaista kaveria.

Oltiin yksi yö Keskustan vaaliristeilyllä, lähtiessä oli lapsia ikävä ja näköjään ikävä ehti kasvaa myös noihin muihin kavereihin. Vetäisin Sievin nahkasaappaat jalkaan ja työtakin päälle. Eläimetkin nukkuivat vielä, kun marssin talliin. Hevoselle, lampaille ja pupuille heinää, yksi lammas tökkäsi kunnolla takapuoleen, kuin kysyäkseen missä oot ollut. Ponin kanssa pitää aina läärytä, rapsutella, harjata ja pussailla. Ankoilla oli raportoitavaa monen päivän edestä. Ossi kukko kailotti kanalassa ja koko 60 päinen lauma oli jaloissa, kun sinne ehdin. Aasit tulivat myös omalla ovellaan vastaan ja porkkanalla sai vähän pidemmän rapsutuksen tarjoilla. Samaan aikaan Akseli-vuohi paukuttaa vuohien ovea sarvillaan, myös Armas tulee vastaan, kun heidän luokseen ehdin, porkkana kelpaa heillekin, kun sovitaan, että kunhan päivä valkenee, niin pääsevät hommiin pihalle ja talliin ja heinäkasaan ja rehusäkkeihin ja ja ja, hommia kyllä riittää näillä miehillä...

Nappaan tallista vielä kipallisen auringonkukansiemeniä pikkulinnuille. Jos laittaisin lintulaudalle mennessä pihasaunaan tulet aamupäiväsaunaa varten. Siinä saunan edessä olenkin yhtäkkiä polvillani, ihanan lumipeitteen alla on ollut jäätä. Polviin sattuu, mutta naurattaa, siemeniäkin pitkin pihaa. Kissakin tulee jostain katsomaan, että mitäs puuhailet. Enää ei edes harmittanut, että K-S Yrittäjäjuhla jäi eiliseltä illalta välistä tältä vuodelta.

Linnut sai siemenet, saunaa en laittanutkaan lämpiämään vielä, jatkettiin kissan kanssa sisälle. Kaikki edelleen nukkumassa, minä vielä kruunajaisiksi kompastuin imurin letkuun, joka makaa lattialla... Pakko vastata (kissan kanssa) muutamalle asiakkaalle sähköpostiin ennen kuin muut heräävät.

Sanoinkin ystävälle tällä viikolla, että tää elämä vaan tarjoaa näitä mahdollisuuksia, kaikkee kivaa ja välillä toki haastavaakin pulpahtelee matkaan sopivin väliajoin ja siitä se elämä sit muovaantuu. Tää on just nyt tammikuussa 2023 mun elämän maisema, minkälainen sulla on?